V obci i rekreačnej oblasti Dobrá pribudne okrasná zeleň

28.12.2021 Vranov nad Topľou

Kvakovce 28. decembra (TASR) – V obci Kvakovce v okrese Vranov nad Topľou i rekreačnej oblasti (RO) Dobrá pri vodnej nádrži Domaša pribudne na budúci rok okrasná zeleň. Vďaka nenávratnému finančnému príspevku z Pôdohospodárskej platobnej agentúry tu tiež osadia tri informačné panely. Obec sa o úspechu dozvedela tri roky od podania žiadosti o dotáciu.

"Parkové úpravy, výsadba kvetín a okrasných drevín by sa mali realizovať na verejnom priestranstve pri kostole v obci Kvakovce a na ulici Ku prístavu nad cestou v RO," priblížil pre TASR starosta Radovan Kapraľ s tým, že za získanú sumu spolu približne 25.000 eur pribudnú v obci jeden a v RO dva takzvané citylighty. "Budú na nich mapy a informácie o atraktivitách regiónu, o zatopených obciach, o rekreačnom stredisku," doplnil starosta.

Na schválenie dotácie, o ktorú obec žiadala prostredníctvom miestnej akčnej skupiny, čakala obec podľa Kapraľových slov tri roky. "Veľmi ma teší, že ju konečne schválili, drvivá väčšina projektov sa totiž hodnotí veľmi pomaly, a potom sa stane, že cenové ponuky, ktoré vysúťažíme, už nie sú aktuálne."
 

Vyberte región